Kadosa Ákos

Theta Healing a mindennapokban

Theta Healing a mindennapokban

Szeresd Önmagad!

2016. április 14. - Akostheta

 

Hallottál már arról, hogy ha nem szereted magad, akkor sosem lehetsz igazán boldog? Úgy érzem, ezt nem is kell megmagyarázni. Fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben. Hogy fogadd el magad, úgy, ahogy vagy. Lehet, hogy nem vagy elégedett egy-két dologgal a viselkedésedben, de nyugtasd magad azzal, hogy ahogy az Élet, úgy a jellemed is változik.

Szeresd magad! Talán el se hisszük, mekkora erő rejlik benne. Hiszen mit ér az Élet Szeretet nélkül, és mit ér az Életed úgy, hogy ha nem szereted Önmagad… Mert a te életedben Te vagy az első. Nem a párod. Nem a családod. Nem a barátaid. Nem a főnököd.

Azért jöttél ebbe az Életbe, hogy magadat fedezd fel. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy úgy éljél, hogy másoknál feljebbvalónak gondold magad. Minden ember ugyanolyan értékes. Minden ember ugyanolyan jónak születik, csak aztán a későbbi nehéz körülmények hatására, amiket olyan sokszor (szinte mindig) borzalmasnak ítélünk meg, megváltozunk.

Amikor szereted Önmagad, megjavul a közérzeted. Másoknak is több szeretetet tudsz adni, olyan igazán szívből jövőt. Erősebb, pozitív kisugárzással rendelkezel. Tiszteled és becsülöd Önmagad. Szeretsz a magad társaságában, ami nagyon fontos, hiszen a nap 24 órájában együtt kell élned magaddal. Pozitív töltetű kisugárzásod aztán Életed más területeire is kihat. Elnyersz egy neked megfelelő állást, több élményben lesz részed, talán megtalálod a szerelmet is. Egy idő után annyira hozzászoksz ehhez az érzéshez, hogy nem is vagy hajlandó megélni azokat, amiket korábban. Ezért jó a kontraszt. Hiszen hogyan is tudnád értékelni úgy a jót, ha nem élted meg a “rosszat”? Ilyen szempontból nem is rossz az a “rossz”, hiszen az a helyzet, ami akkor majdnem kicsinált, csak segített Neked abban, hogy még jobban tudd, mit is akarsz.

Nézzünk egy olyan embert, akinek alacsony az önbecsülése, önbizalma nulla, és talán nem is tiszteli magát. Ez az ember párkapcsolatot kezd. És az ilyen ember mit érezhet? A lelke szárnyal, hogy talált egy olyan embert, aki szereti és elfogadja őt. Mástól megkapja azt a fajta Szeretet, amit magától nem. Kialakul egy nagyon erős érzelmi kötődés, sőt, szinte már függés, és el se bírja képzelni az Életét a párja nélkül… mert akkor ki fogja őt szeretni… Szóval, él ebben a kapcsolatban, ahol szinte már elveszik az egyénisége. Már nem is érdeklik a saját igényei. Nem is magának akar megfelelni, hanem a párjának, már csak neki él. Megtalálta az egyetlen menedéket (úgy gondolja), ahol jól érezheti magát. Elhiszi, hogy ez a személy nélkülözhetetlen az létezésében. Ezeket az embereket igazából nem is viseli meg az, hogy életüket egy másik emberhez kötötték. Az viseli meg őket, amikor félelemben élnek, hogy tudnak-e eleget nyújtani a párjuknak. Na igen, itt jelenik meg az alacsony önbizalomszint. Nem bíznak magukban eléggé, és félnek, félnek, félnek, még jobban ragaszkodnak, mert hiszik, hogy az el-nem-engedés és a érzelmi sakkban tartás segíteni fog, és majd magához láncolja partnerét. Csakhogy egy idő után már meglátszik a személyiségen és a jellemen a görcs, a félelem, és a ragaszkodás, amit egyetlen ember se talál vonzónak a párjában. A másik fél, aki lassan pórázon tartva kezdi érezni magát, fogja magát, lelép. A másik ilyenkor szokott összeroppanni. Ez nem baj, ilyenkor fel kell állni, és dolgozni az önbizalmon és az önbecsülésen. És megtanulni azt, hogy amíg az ember nem adja meg magának azt a szeretet, akkor másoktól sem fogja tudni elfogadni. Valaki soha nem tanulja meg ezt a leckét, és örökké ilyen helyzetekbe sodorja magát.

Sok ember érez így… elfelejtik, hogy hiába vannak kapcsolatban, szeretik egymást, két különálló személyiségről van szó. Nem rendelkezhetnek egymással. Tiszteletben kell tartani azt, hogy külön életet élnek, amit megédesít egy olyan mámoros, csodálatos érzés, mint a szerelem. Szerintem a összetartozás érzése felülmúlhatatlan. Mégis, meg kell adni a másiknak azt a szabad teret, hogy ne érezze magát megfojtva. Elfogadni a tetteit, döntéseit, gondolkodásmódját, sőt, magát az egész személyt. Szerintem (többek közt) ez az, ami életben tud tartani egy kapcsolatot.

Hidd el, tényleg Önmagad szeretetével és becsülésével tehetsz a legtöbbet magadért. Fentebb már felsoroltam, milyen előnyökkel jár. Azt még fontosnak tartom leírni, hogy tudatosan fogod majd távoltartani az olyan helyzetektől, amit talán már most is tudsz, hogy nem jó neked. Vagy tudatosan lépsz ki nyomasztó kapcsolatokból.

Ne vedd ezt az egészet egy elvont dolognak, bármennyire annak tűnik, szerintem ezzel az információval minden embernek rendelkeznie kellene. Ezzel az egyszerű, de mégis nagyszerű információval… mert az egyszerűségében rejlik a hatalma. Csak tegyél egy kis lépést, a többi utána magától jön. Csak legyél türelmes. És laza

A bejegyzés trackback címe:

https://akostheta.blog.hu/api/trackback/id/tr208629354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása